Muistoissamme ruunikko welsh D tamma Daniella Lili, 149cm, 30.07.2009-02.10.2013
Lili lopetettiin 27-vuotiaana vanhuuden vaivojen takia
VIR MVA Ch, KTK-I, VWY-II, ERJ-II, YLA1

VIR MVA Ch-arvonimi myönnetty 7.4.2010
KTK-I -palkittu 20.7.2011 (87p.)
Palkittu VWY-II 25.3.2012 (46p.)
Palkittu ERJ-II 25.3.2012 (97,15p.)
Palkittu YLA1 18.4.2012 (141p.)


i Engour rt
VIR MVA Ch, YLA2, VWY-III, KTK-II, ERJ-III
ii Engarterevm rt iii Elzaumerevm m
iie Mergamasevm rn
ie Malydaevm rt iei Minetzo IIevm rn
iee Laguenttaevm rn
e Honey-Sweet Kiss rn ei Honorableevm rn eii Beefcakeevm rt
eie Beepingevm rn
ee Honeybeeevm m eei Hoof Itevm rn
eee Beehiveevm m

Sukuselvitys:

Lilin isä Engour oli komea rautias cob-ori. Eki oli estepainotteinen ja säkäkorkeudeltaan 149cm. Ori kilpaili hyvin sijoittuen estekilpailuissa, mutta sijoituksia löytyy myös koulusta, maastoesteiltä, kenttäkisoista ja valjakosta. Tämä oli siis monitaitoinen ori, eikä rakennekaan ollut huono. Eki palkittiin VIR MVA Ch-arvonimellä sekä kantakirjattiin II-palkinnolla. Ori on kiertänyt myös laatuarvosteluita, joissa se on saavuttanut YLA2-, VWY-III- ja ERJ-III- palkinnot. Luonteeltaan Eki oli hieman orimainen, mutta ystävällinen ja helppo ratsastaa. Jälkeläisiä se sai elämänsä aikana viisi. Ori menehtyi 25-vuotiaana vanhuuden vaivoihin.
Lilin isänisä Engarter oli erittäin menestynyt näyttelyissä ja kouluratsastuksessa. Näyttelyistä Engarter suorastaan kahmaisi irto-sertejä ja LKV1, BIS1 ja muotovalio-titteli on sen parhainta satoa sieltä. Kouluradoilla se kulki Vaativa B:tä, jossa se sai yhteensä 39 voittoa, joka on mahtava määrä. Jälkeläisiä tämä hurmuri ehti saada neljä, kunnes kuoli liikenne-onnettomuudessa rekan törmätessä traileriin. Engarter ei kärsinyt ollenkaan, vaan kuoli välittömästi. Se oli kuollessaan vain 15-vuotias. Tätä rautiasta oria jäi kaipaamaan todella moni ympäri Eurooppaa. Engarter oli säältään 148cm ja näyttelyissä erityisesti sen lihaksia kehuttiin. Ratsastaessa sillä oli miellyttävä ja pitkä askel. Esteillä se kuumui helposti, mutta se oli silti hyvä esteratsu. Luonteeltaan se oli hieman vaativa.
Engarterin isä Elzaumer Elzaumer oli yleispainotteinen ori, joka tuli Suomeen vasta 12-vuotiaana Saksasta. Tasaisten askellajiensa vuoksi sitä käytettiin askellaji kilpailuissa ja aloittelijoiden ja lapsien vikellysponina. Säältään se oli 150cm. Elzaumer kisasi Saksassa myös maastoesteitä, koulua, näyttelyitä, ja valjakkokisoissakin se kävi näyttäytymässä. Esteillä se oli aina innokas ja yhteistyöhaluinen. Koulua se kisasi Vaativassa B:ssä. Suomessa se jatkoi kisaamista valjakossa Noviisi-luokassa ja se sai muutamia sijoituksia ja kolme voittoa. Omistajalleen tämä ori oli oikea ylpeyden aihe. Eräissä maastoestekilpailussa se satutti pahoin takajalkansa ja sillä huomattiin olevan vikaa molemmissa takajaloissa. Vika oli lonkassa ja se vaati leikkausta, mutta selviäminen siitä oli hyvin pieni mahdollisuus. Silloin sen omistaja tiesi, heidän yhteisen taipaleen olevan lopussa. Oli aika päästää irti rakkaasta hevosesta, joka sai monta kaunista ja tervettä jälkeläistä. Musta ori haudattiin tallin takapihalle.
Engarterin emä Mergamas Mergamas oli hyvin vaativa luonteeltaan, mutta kovan ulkokuoren alta löytyi silti kultainen sydän. Mergamas tuli Suomeen Puolasta, jossa se oli elänyt hyvin vaikeissa ja vaatimattomissa oloissa. Luonteeltaan se oli varautunut johtuen kasvatusoloistaan. Taluttaessa se saattoi hypätä pystyyn, jos joku teki äkkinäisiä liikkeitä. Ratsastaessa se oli kuitenkin aivan eri hevonen, se oli reipas ja rento, eikä säikkynyt mitään. Puolassa se oli saanu hyvin vähän ravintoa ja sillä kilpailtiin usein. Sillä oli karva huonossa kunnossa ja se oli täysin stressaantunut. Se kisasi Suomessa näyttelyissä ja menestyikin hyvin. Vähitellen se kuntoutui täysin ja kisasi myös esteillä ja koulussa. Kouluratsastuksessa se oli yllättävän taitava ja se saikin paljon huomiota hienojen liikkeidensä ansiosta. Tamma sai yhden varsan, joka oli ori. Mergamas huolehti varsastaan kovasti, eikä meinannut päästää ihmisiäkään varsan lähelle. Säkää tammalta löytyi 151cm.
Lilin isänemä Malyda oli miellyttävä luonteeltaan ja todella taitava kouluratsu. Tamman säkäkorkeus oli hienot 151cm. Siltä sujui esim. piaffe mutta tosin vähän nuorempana. Nuoruudessaan se kisasi kouluratsastuksen lisäksi esteitä, myös maastossa ja valjakkoa. Malyda on saanut kolme varsaa, jotka kaikki olivat oreja. Se meinattiin lopettaa 21-vuotiaana, kun sillä oli paha kuume, joka kesti kauan. Suunniteltua lopetuspäivää edeltävänä päivänä sen huomattiin olevan paranemaan päin. Rautias tamma selvisi kuumeesta parin viikon sairastelun jälkeen ja oli taas "elämänsä kunnossa". Malyda oli aika vaikea totuttaa nuorena hevosena suitsiin ja myöhemminkin sillä käytettiin pehmeää kuolainta. Sen askellajit olivat nopeatempoisia, ehkä vähän jopa rynniviä. Tamma menehtyi 27-vuotiaana ähkyyn.
Malydan isä Minetzo II oli hieno, ruunikko koulupainotteinen ori, mutta se kisasi myös aktiivisesti valjakossa vaikeammissa luokissa, joissa se voitti kolme kertaa ja sai 14 sijoitusta. Kouluratsastuksessa Minetzo kantoi itsensä hienosti ja oli upea ilmestys radalla. Monien tuomarienkin suut loksahtivat pakostakin auki. Se sai lukuisia voittoja ja sijoituksia. Luonteeltaan se oli rakastava ja kovin miellyttämishaluinen. Minetzo sai jälkeläisiä neljä, oreja yhden ja kolme tammaa. Viimeinen varsa oli tamma, mutta se kuoli synnytyksessä. Varsan oli tarkoitus muuttaa Saksaan kisahevoseksi ja sen varaajille kuolema oli iso järkytys, koska sillä oli jo paikka kuuluisan kouluratsastajan valmennukseen. Minetzo siirtyi vihreimmille niityille jo 19-vuotiaana, ori kuoli ähkyyn laitumella. Herra oli 149cm korkea.
Malydan emä Laguentta oli erinomaisesti menestynyt esteratsu, jota saattoi kutsua myös rusettihaiksi, sillä se sai useita ruusukkeita ja pokaaleita. Kouluratsastuksessa se ei ollut kovinkaan menestynyt, mutta se voitti kerran Helppo A-luokan, joka olikin sen paras tulos. Näyttelyissä kehuttiin erityisesti sen pään piirteitä ja askellajeja. Laguentta muutti Isoon-Britanniaan vuonna 2007, jolloin se oli 15-vuotias. Siellä sillä lopetettiin esteratsastus, koska sen jalat eivät kestäneet suurta rasitusta, mutta sillä jatkettiin kisaamista kevyesti kouluratsastuksessa ja askellajikilpailuissa. Laguenta sai jälkeläisiä yhteensä neljä, joista kolme oli tammoja ja vain yksi ori, joka muutti Saksaan.

Lilin emä Honey-Sweet Kiss oli punaruunikko D-sektion tamma, jolta säkää löytyi 145cm. Tamma kilpaili urallaan muutaman kerran estekisoissa, mutta sen ura ei jatkunut kauaa. Tamma sai ainakin kaksi jälkeläistä elämänsä aikana, tällä hetkellä kukaan ei tiedä missä tamma menee. Ei myöskään tiedetä onko tamma hengissä enää, mutta toivotaan parasta. Luonteeltaan Honey oli lempeä ja ihmisystävällinen ja sen kanssa tuli kaikki toimeen.
Lilin emänisä Honorable oli kunnianhimoinen ja arvonsa tietävä ori. Honorable kulki aina ylväästi pää korkealla keräten kaikkien katseet ja ihailut. Tämä 150cm korkea ori oli lähinnä näyttelyponi, kisoissa sillä käytiin vain pari kertaa, huonolla menestyksellä. Sen mitä ori menetti ratsuna, sen se voitti näyttävyydessä ja rakenteessa. Ori keräsi I-palkintoja lähes jokaisesta näyttelystä, puhumattakaan BIS-sijoista. Ori oli vaikea käsitellä, joten ainoastaan kokeneet hevosihmiset pääsivät sen lähelle. Tämä ruunikko ori sai vain pari jälkeläistä, koska se valitettavasti menehtyi laitumella tapahtuneessa tapaturmassa.
Honorablen isä Beefcake oli hyvin tuhti herra, siltä ei massaa puuttunut ja säkääkin löytyi 154cm. Rautiaan orin elämä kulki kilpailuiden ja näyttelyiden parissa. Se kilpaili esteillä hyvin sijoittuen, korkeammissakin luokissa, mutta menestystä tuli myös helpommista koululuokista. Näyttelyissä se sai paljon arvostusta ja sen liikkeitä ja rakennetta kehuttiin paljon. Se sai useita jälkeläisiä elämänsä aikana, erityisesti tammanomistajat ihastuvat sen hyvään luonteesee, ori oli lempeä ja ihmisystävällinen, mikä ei ihan yleistä ollut tämän orin suvussa.
Honorablen emä Beeping oli koulutamma, joka voitti useita kansallisia kilpailuita. Esteillä se ei pärjännyt, koska se oli liian energinen ja ryöstäytyi aina käsistä. Muuten tamma oli luonteeltaan älykäs ja ystävällinen. Rakennettakaan siltä ei puuttunut, se sai näyttelyissä I- ja II-palkintoja ja tuomarien kehuja. Erityisesti sen kaunis pää sai huomiota. Jälkeläisiä tamma sai viisi kappaletta, ennen kuin menehtyi 27-vuotiaana vanhuuteen.
Lilin emänemä Honeybee oli arvostetulla siittolalla siitostammana, joka sai useita hyvärakenteisia ja -liikkeisiä jälkeläisiä. Tamma itse ei kilpaillut, näyttelyitä se kiersi satunnaisesti ilman sen suurempaa menestystä. Tästä huolimatta se periytti hyviä liikkeitä, ja kun osattiin valita oikea ori, myös rakenne oli kohdillaan. Luonteeltaan tamma oli mukava ja helppo käsitellä, sen kanssa viihtyivät usein pienet lapset sitä harjaillessa, ja tästä tamma nautti. Tamma menehtyi 20-vuotiaana synnytykseen. Säkää tammalta löytyi 148cm.
Honeybeen isä Hoof It ei ollut mikään tunnettu ori, mutta osa tammojen omistajista innostuivat siitä ja valitsivat sen tammalleen. Ori näyttäytyi pari kertaa näyttelyissä suht hyvällä menestyksellä, luokkavoittoja se ei saanut kuin yhden. Tämän ruunikon orin paras piirre oli sen luonne, se ei ollut perus orimainen, vaan osasi olla nätisti joka tilanteessa. Tietenkin tammat kiinnostivat aina, mutta tällöinkin se pysyi käsissä. Ratsuna se oli reipas ja hyväliikkeinen, koulu- ja estekisoissa se nähtiin muutaman kerran, mutta sen suurempaa menestystä ei tullut.
Honeybeen emä Beehive oli kaunis musta tamma, jolta säkää löytyi 150cm. Sillä oli suuret liikkeet, jotka kouluratsastuksessa olivat erittäin näyttävät. Tamma kuitenkin kisasi enemmän esteillä, missä se pääsi hyppäämään jopa 120cm luokkia. Näyttelyissä se meestyi hyvin, juurikin liikkeidensä ansiosta. Rakennekin oli suht hyvä, mutta puutteita löytyi. Luonteeltaan se oli hieman tammamainen ja osasi vaatia ratsastaessa paljon, mutta ei ollut kuitenkaan vaikea käsiteltävä.Valmennukset:

10.4.2010 estevalmennus, 110-120cm
Daniella Lili oli aika vauhdikas. Se ei jaksanut keskittyä esteisiin ja vauhtia oli hieman liikaa. Sen takia puomitkin tippuivat muutaman kerran. Sinun pitää säännöstellä Lilin vauhtia, jotta se jaksaa myös kiinnostua esteistä. Loppua kohti parani ja Lilin kiinnostuskin hieman heräsi. Korkeuttakin olisi pystynyt vielä lisäämään, sillä Lili hyppäsi lopuksi hienolla ilmavaralla.

12.9.2011 estevalmennus 100cm, valmentajana Tatti
Saavuin tänään valmentamaan Huttista ja Liliä. Olimme sopineet estevalmennuksen ja tasona 100cm. Saavuttuani maneesiin, oli Huttis jo suorittamassa lämmiteelyjä ja parin ystävällisen tallitytön avustuksella, sain esteet valmiiksi nopeasti. Aloitimme hyppäämisen kolmen esteen sarjalla. Sarja alkoi ristikolla ja jatkui kahdella 80cm:n pystyllä. Tehtävä ei meinannut alussa sujua, sillä Huttis meinasi olla vähän unten mailla. Pyysin häntä kuitenkin ratsastamaan Liliä esteille kunnolla ja reippaana. Pian tämä sujuikin ja siirryimme seuraavaan tehtävään. Tässä tehtävässä mukaan tuli okseri ja pari pystyä, jolloin ratsukko joutui hyppäämään pienen radan. Taasen huomasin pienen uneiliaisuuden ja teetin heillä erillaisia tehtäviä, jotka vaativat ratsastajalta huomiota että saisimme myös Huttiksen mukaan rataan. Kun Huttis heräsi rata meni hyvin. Nostimme estet metriin ja muutaman kerran jälkeen olimme valmiita lopettamaan. Annoin Huutikselle vapaat kädet jäähdyttelyyn.

25.9.2011 estevalmennus, valmentajana Eba
Lili ja Huttis odotteli minua jo kentällä, alkuverkat oli näköjään menossa. Huttis ilmoitti, että oli jo verkannut Lilin valmiiksi, joten siirryimme suoraan asiaan. Pyysin häntä tekemään ravivoltteja, ja koittaa saada Lili asettumaan sillä aikaa kun minä väsäisin kentälle jotain puomien ja esteiden tapaisia. Tein noin 20 cm mittaisen harjoitteliristikon ja toiselle sivulle 50 cm mittaisen pystyn. Lili ja Huttis saivat luvan lähestyä ristikkoa ravissa. Lili kiihdytti vauhtia esteen lähentyessä, mutta Huttis sai sen hyvin hallintaan puolipidätteillä. Lili ylitti matalan ristikon nätisti, ja kun se oli mennyt sen muutaman kerran kumpaakin suuntaan, käskin heitä lähestymään korkeampaa pystyä. Ratsukko lähestyi estettä hyvin laukassa, mutta Lili ponnahti hyppyyn paljon kauempaa kun olisi tarvinnut. Sen vuoksi ponin takakaviot tiputtivat puomit ja kävin korjaamassa ne uudelleen. Laitoin puomin esteen eteen helpottamaan askelpituutta, puomin ja esteen väliin pitäisi mahtua viisi laukka-askelta. Huttis yritti uudelleen ja Lili hyppäsikin paljon paremmin, vaikkakin ylin puomi tippui. Pyysin heitä hyppäämään toisesta suunnasta vielä muutaman kerran, ja nyt ratsukko liisi esteen yli, eikä tiputtanut yhtäkään puomia. Korotin esteen 80 cm, minkä Lili ylitti senkin hötkyillen ja puomit tiputtaen. Pyysin Huttista rauhoittamaan laukkaa, ja sen hän tekikin puolipidätteillä ja volteilla. Kun laukka oli sopivatempoista, ratsukko lähti lähestymään estettä uudelleen. Taas apupuomia käyttäen Lili ylitti kuin ylittikin esteen ilman pudotuksia. Kehuin paria ja annoin luvan tehdä itsenäiset loppuverryttelyt.

27.12.2011 estevalmennus, valmentajana kati
Lilin kanssa lähdimme tänään hakemaan oikeaa ponnistuspaikkaa. Tullessani maneesiin, jossa olit lämmittelemässä Lilin kanssa, jouduin kuitenkin pudistelemaan hieman päätään. Lili kulki laiskahkoa ravia kuin täti-ratsastajien maastovaelluksella konsanaan. Kehotinkin sinua ajamaan tammaa rohkeammin eteenpäin ja hellittämään ohjista, tamman kaulan ei tarvinnut vielä tässä vaiheessa olla ihan koulutuntien tavoin linkussa. Jonkin aikaa saitkin tehdä siirtymisiä ja askeleen pidennyksiä, ennen kuin Lili tajusi jutun juonen ja alkoi käyttämään takajalkojaan kunnolla. Esteitä en ollut rakentanut maneesiin kuin kaksi kappaletta, molemmille pitkille sivuille yhden. Ensin tulimme lämmittelynä keltaisen ristikon pariin otteeseen ja pinkin pystyn toiseen suuntaan. Nyt Lilillä alkoi olemaan jo hyvin puhtia ja hypyt olivat moitteettomia. Seuraavaksi korotin keltaisen ristikon metrin pystyksi ja pinkin pystyn 120 senttiseksi. Saitte tulla ensin keltaisen pystyn juuri sillä tyylillä, millä se nyt tulisi. Lähestyminen oli hyvä ja tasainen, mutta sinä teit juuri ennen estettä pari pidätettä, mitkä saivat Lilin hieman sekoamaan askeleissa ja hyppy lähti turhan läheltä estettä. Toisella kerralla sait huolehtia vain lähestymistahdista ja antaa Lilin huolehtia hyppäämisestä. Tätä seurasi se, että hyppy lähti aavistuksen liian kaukaa. Lähdimmekin hakemaan oikeaa ponnistuspaikkaa maapuomin kanssa ja ilman ja kehittämään teidän kommunikaatiota. Muutamien hyppyjen jälkeen hyppy lähti oikeasta kohtaa ja näytti muutenkin hyvältä. Seuraavaksi saittekin tulla pinkin pystyn, jotta näkisin, miten Lili hyppää korkeampia esteitä. Hyppy oli hyvän näköinen, vaikka lähtikin turhan kaukaa. Muutaman uusinnan jälkeen saitte hypyn kuitenkin lähtemään oikeasta kohtaa ja oli muutenkin puhdas. Saittekin viimein verryytellä loppuverkat rauhassa omaan tahtiin. Olin hyvin tyytyväinen valmennukseen ja pienellä hiomisella se oikea ponnistuspaikkakin löytyy lopulta.

22.02.12 estevlamennus, valmentajana Hay
Lilin meno oli valmennuksen alkupuoliskolla hupaisaa katseltavaa, myönnän saatoin vähän nauraa... Tamma oli todella ylipirteä ja tanssahteli levottomana. Aina ennen hyppyjä se puri kiinni kuolaimeen ja veti hervottoman laukkaspurtin, pukkeja unohtamatta. Huh, siinä riittäisi töitä! Komensin ratsastajaa keksittymään ja lisäsin radalle voltteja ja pysähdyksiä sekä muutaman pienen kavaletin esteiden välille. Heti ei eroa huomannut ja puomeja kolisi alas aika urakalla. Jatkoin kuitenkin sinnikkäästi ratsastajan neuvomista ja jonkin ajan kuluttua Lili rauhoittui juuri sopivasti. Tammalla on hyvä hyppytyyli sen voin myöntää, mutta keskittymistä pitää saada paremmaksi. Poistin vasta laittamani kavaletit ja volttien ja pysähdyksien sijaan esteiden välissä olikin peruutuksia ja pohkeenväistöä. Lili alkoi tosiaan kuunnella, koska sen piti keskittyä koululiikkeisiin ja hypyissä se varmaan vieläkin mietti, että mitä ihmettä siltä oikein pyydettiin. Vihdoin olimme kaikki tyytyväisiä, radasta selvittiin ilman virhepisteitä. Jätin ratsukon jäähdyttelemään maneesiin ja poistuin itse kirpeään pakkassäähän. Erinomaista työskentelyä, pienestä kompuroinnista huolimatta jatkakaa samaan malliin!
Kisakalenteri:


Näyttelyt:

PVM - kutsu/paikka - luokka - jaos - tulos
04.09.09 - Greenwich - wD varsat - NJ - LKV1/3 BIS1
18.09.09 - Gräslund - ponivarsat - NJ - LKV1/10 BIS3
30.09.09 - Adina - muut tammavarsat - NJ - LKV1/11 BIS3
13.02.10 - Kirmaus - wC & D tammat - NJ - LKV1/8 BIS1
09.03.10 - Gräslund - muut ponitammat - NJ - LKV1/8 BIS4


Showkilpailut:

Riding Class II-taso
Driving Class II-taso
In-Hand I-taso

PVM - kutsu/paikka - luokka - tulos
20.05.11 - Paraatiponit - Driving Class I - Reserve Driven Champion I
07.09.11 - Paraatiponit - Driving Class I - Driven Champion I
16.10.11 - Paraatiponit - Riding Class I - Reserve Ridden Champion I
18.10.11 - WPRC - Riding Class I - Reserve Ridden Champion I
29.10.11 - Paraatiponit - Driving Class I - Overall Supreme Driven Champion
21.12.11 - Aelwen Welsh - Riding Class I - Ridden Champion I
22.12.11 - Aelwen Welsh - Riding Class I - Reserve Ridden Champion I
14.12.11 - Susiniemi Gård - Driving Class I - Reserve Driven Champion I
24.12.11 - WPRC - Driving Class I - Overall Supreme Driven Champion I
23.12.11 - WPRC - Driving Class I - Reserve Driven Champion I
30.12.11 - WPRC - In-Hand I - Reserve In-Hand Champion I
06.01.12 - Aelwen Welsh - Riding Class I - Reserve Ridden Champion I
08.01.12 - Aelwen Welsh - Riding Class I - Reserve Ridden Champion I
12.01.12 - Paraatiponit - Riding Class Working Hunter I - Ridden Champion I
16.01.12 - Criallt - Riding Class Working Hunter I - Reserve Ridden Champion I
16.01.12 - Criallt - Riding Class Working Hunter I - Overall Supreme Ridden Champion I
20.01.12 - Aelwen Welsh - In-Hand I - In-Hand Champion I
06.02.12 - Paraatiponit - Riding Class Under Saddle II - Reserve Ridden Champion II
18.03.12 - Fiktio - Driving Class I - Driven Champion I
23.03.12 - Rhonwen - Riding Class Under Saddle II - Ridden Champion II
27.03.12 - Rhonwen - Riding Class Under Saddle II - Ridden Champion II
22.04.12 - Fiktio - Driving Class I - Reserve Driven Champion I
20.08.12 - Fiktio - Driving Class II - Reserve Driven Champion II
23.08.12 - Fiktio - Driving Class II - Reserve Driven Champion II
27.02.13 - Fiktio - Driving Class II - Reserve Driven Champion II


Estekisat:

PVM - kutsu/paikka - luokka - jaos - tulos
10.07.10 - Verdi H&T - 120cm - villit - 3/42
12.07.10 - Riiviöt - 60cm - villit - 2/37
13.07.10 - Riiviöt - 110cm - villit - 5/31
13.07.10 - Riiviöt - 120cm - villit - 4/28
14.07.10 - Riiviöt - 110cm - villit - 2/31
15.07.10 - Riiviöt - 110cm - villit - 2/31
15.07.10 - Riiviöt - 120cm - villit - 4/28
25.07.10 - Haukkamäen Tila - 100cm - villit - 7/106
26.07.10 - Tifannan yksityiset - 110cm - villit - 5/29
27.07.10 - Equus - 120cm - villit - 5/50
30.07.10 - Lime - 110cm - villit - 1/18
01.08.10 - B.B. Steeds - 110cm - villit - 1/49
01.08.10 - Narrilaivan - 50cm - villit - 4/61
04.08.10 - Kõrge Hobused - 120cm - villit - 1/38
14.09.10 - WPRC - 100cm - ERJ - 3/45
20.09.10 - Lime - 120cm - ERJ - 7/91
21.11.10 - Mörkövaara - 90cm - ERJ - 2/50
21.12.10 - Huoleton - 80cm - ERJ - 8/70
21.12.10 - Biscuit Ponies - 60cm - ERJ - 6/70
10.01.11 - Tem Rasmus - 100cm - ERJ - 4/24
11.01.11 - WPRC - 100cm - ERJ - 5/30
11.01.11 - WPRC - 110cm - ERJ - 2/19
12.01.11 - Eillyn - 120cm - ERJ - 1/40
15.01.11 - Kirmaus - 120cm - ERJ - 5/39
24.02.11 - Kõrge Hobused - 110cm - ERJ - 1/30
05.03.11 - WPRC - 110cm - ERJ - 4/18
08.03.11 - Talli Kirmaus - 120cm - ERJ - 3/33
13.03.11 - Viehättävä - 120cm - ERJ - 6/50
15.04.11 - B Ponies - 120cm - ERJ - 1/50
17.04.11 - Viehättävä - 120cm - ERJ - 6/50
25.04.11 - Serane - 120cm - ERJ - 5/40
28.04.11 - Riiviöt - 120cm - ERJ - 3/50
08.07.11 - Hengenvaara - 110cm - ERJ - 3/40
11.07.11 - Riesenrad - 120cm - ERJ - 10/100
15.07.11 - Riesenrad - 120cm - ERJ - 5/100
22.08.11 - Alegre - 110-120cm - ERJ - 1/38
03.10.11 - Riiviöt - 120cm - ERJ - 3/50
03.10.11 - Mimmu - 110cm - ERJ - 1/30
04.10.11 - Riiviöt - 120cm - ERJ - 5/50
27.10.11 - Kaviokallio - 110cm - ERJ - 1/57
29.10.11 - Gringsted - 100cm - ERJ - 1/40
30.10.11 - Gringsted - 100cm - ERJ - 1/40
01.11.11 - KK - 120cm - ERJ - 4/30
07.11.11 - Takapiha - 120cm - ERJ - 5/50
07.11.11 - LAC - 120cm - ERJ - 1/19
07.11.11 - LAC - 120cm - ERJ - 2/17
24.11.11 - Lime - 120cm - ERJ - 5/60
25.11.11 - Lime - 110cm - ERJ - 4/60
01.12.11 - Yamera - 120cm - ERJ - 5/50
01.12.11 - Latun talli - 110cm - ERJ - 5/28
02.12.11 - Yamera - 110cm - ERJ - 3/50
08.12.11 - Hex Sporthorses - 120cm - ERJ - 4/50
09.12.11 - Hex Sporthorses - 120cm - ERJ - 6/50
11.12.11 - Stonebridge - 90cm - ERJ - 2/100
11.12.11 - Stonebridge - 100cm - ERJ - 6/100
12.12.11 - Hex Sporthorses - 120cm - ERJ - 3/50
28.12.11 - Krofnock Ranch - 120cm - ERJ - 2/40
30.12.11 - Krofnock Ranch - 120cm - ERJ - 1/40
30.12.11 - Dark Side Trakehners - 110cm (ERJ-cup) - ERJ - 8/124
30.12.11 - Dark Side Trakehners - 120cm (ERJ-cup) - ERJ - 11/121
09.01.12 - WPRC - 90cm - ERJ - 2/33
10.01.12 - Vitry - 120cm - ERJ - 5/50
12.01.12 - Vitry - 110cm - ERJ - 1/50
29.01.12 - Hiprakka - 110cm - ERJ - 4/50
30.01.12 - Koston Suomenhevoset - 120cm - ERJ - 7/50
13.02.12 - SLC Ponies - 120cm - ERJ - 6/40
14.02.12 - SLC Ponies - 120cm - ERJ - 4/40
15.02.12 - SLC Ponies - 120cm - ERJ - 1/40


Jälkeläiset:

Synt - skp/nimi - isä - omistaja
25.06.10 - o. Bachelor LAC - Cahn Dragket - Csatatér Stud
25.08.11 - o. Danwhirl LAC - Llygedyn Neithiwr - Huttis
20.02.12 - t. Derwena LAC - Gwalch Talfryn - elen
01.05.12 - o. Nerthach LAC - Criallt Nathan - Juli / Gwalch Welsh
22.07.12 - t. Gwendoline LAC - Rhown Maxfor - Lai'e